• 0

    posted a message on TooManyItems, the inventory editor and more (1.8 Forge is here!)
    Never mind. I don't think TMI has anything to do with my problem. If I install SPC first, then Forge, SPC doesn't work. If I install Forge first, then SPC, then SOMETIMES it works, and OTHER times it crashes (freezes) Minecraft. Um. Carry on... :P
    Posted in: Minecraft Mods
  • 0

    posted a message on How come i can't allocate more memory to minecraft?
    Quote from Spataner

    ...simply create a new text file in the same directory as the minecraft.jar is in, write the line "java -Xmx2G -Xms2G -jar minecraft.jar" into it (this would start it with 2GB of RAM), change its file extension from ".txt" to ".bat", and doubleclick it to start Minecraft.


    I get "Error: Invalid or corrupt jarfile minecraft.jar". I suspect it's because I have Forge installed.
    Posted in: Discussion
  • 0

    posted a message on Single Player Commands [V4.9] - Official Download [SPC] [+NoClip]
    Anybody been having problems with SPC *and* Too Many Items (TMI) installed?

    The reason why *I* ask is because I have a sporadic issue where TMI apparently doesn't like to play nice with SPC. One of 3 things happen:

    1. Everything works fine. YAY! This is maybe 15% of the time. :P
    2. Minecraft freezes. Hard. Either just before your world comes up, or on "Downloading terrain." Depends on how big the world is, I'm guessing.
    3. SPC commands aren't available.

    Apparently, SPC and TMI don't like to play well together. I noticed that if I remove SPC (rather, I don't install it), the FML Log will make it past "[SEVERE] [ForgeModLoader] It appears something has tried to allocate an Item outside of the initialization phase of Minecraft, this could be very bad for your network connectivity." and make it to "[FINEST] [mcp] Sending event FMLServerStoppingEvent to mod mcp".

    If I have SPC installed, it never makes it past that first step.

    I have *no* other mods installed. It's either a combo of Forge, TMI and SPC; or Forge and TMI only.
    Posted in: Minecraft Mods
  • 0

    posted a message on TooManyItems, the inventory editor and more (1.8 Forge is here!)
    Quote from mrnadas34

    dont work with singleplayercommands, crash, fix this!


    How is it "crashing"? More details would help. Also, what other mods you have, etc.

    The reason why *I* ask is because I have a sporadic issue where TMI apparently doesn't like to play nice with SPC. One of 3 things happen:

    1. Everything works fine. YAY!
    2. Minecraft freezes. Hard. Either just before your world comes up, or on "Downloading terrain." Depends on how big the world is, I'm guessing.
    3. SPC commands aren't available.

    Apparently, SPC and TMI don't like to play well together. I noticed that if I remove SPC (rather, I don't install it), the FML Log will make it past "[SEVERE] [ForgeModLoader] It appears something has tried to allocate an Item outside of the initialization phase of Minecraft, this could be very bad for your network connectivity." and make it to "[FINEST] [mcp] Sending event FMLServerStoppingEvent to mod mcp".

    If I have SPC installed, it never makes it past that first step.

    I have *no* other mods installed. It's either a combo of Forge, TMI and SPC; or Forge and TMI only.
    Posted in: Minecraft Mods
  • 0

    posted a message on Railcraft 9.2.2.0
    Quote from CovertJaguar

    Odd... it should have converted to the correct color. I'll see if I can't improve that.


    No worries.

    Just on a lark, I checked more of my world(s) to see if maybe it was only happening to my black metal posts. Nope. *Any* posts I put up--red, blue, gray, etc--are now orange.

    Just FYI.

    Thanks!
    Posted in: Minecraft Mods
  • 0

    posted a message on Railcraft 9.2.2.0
    Ok, I'm way behind the ball here, so please be patient.

    I haven't updated from Minecraft 1.2.5 for quite some time, mostly because there were mods that were discontinued after 1.2.5. Anyway, that's why I haven't updated *anything* in a while. So, after updating (including Railcraft, of course), I see that my beautiful black metal posts are now ugly orange blocks. SOME of them convert over time (like, maybe, 2-5%). They convert automatically if I place blocks next to them. However, I really would rather not take days finding all my mutated posts and fixing them.

    Is there a better way of converting all of them at once? Or using the old block IDs? I know the change log says they're supposed to auto-convert, but it seems to be taking a while, and the big ugly orange blocks merely turn into ugly orange posts.

    Thanks!
    Posted in: Minecraft Mods
  • 0

    posted a message on MCreator Minecraft Mod Maker, Add-On Maker, and Data Pack Maker
    I had almost forgotten.

    I made a new glass block. I can see through the landscape with it. I.e., I can see caverns/lava/etc underground.

    Pretty sure I'm not supposed to be able to do that. Which setting have I munged? It's just a standard block, but I select "Light opacity" of 240 and Material of "Glass." That's all I do. It's X-ray vision!!!!


    Never mind, I figured it out. :/
    Posted in: Minecraft Tools
  • 0

    posted a message on MCreator Minecraft Mod Maker, Add-On Maker, and Data Pack Maker
    Question:

    Is there a way to make custom torches? Different colors and textures and stuff? I've seen hints in Youtube tutorials under TX blocks, but the option "torch" isn't anywhere to be found. Fences, vines, gates, etc, are there, but no torches.

    :(

    Also, any way to import other simple mods? I.e., if I find a mod that has torches, can I reverse-engineer it with MCreator?

    Thanks!
    Posted in: Minecraft Tools
  • 0

    posted a message on Railcraft 9.2.2.0
    Quote from xanadian

    Hmm. I wonder if this odd behavior would stop if I drop world anchors by the problem block signals.

    Experiment time!!!


    Oh, for those waiting with bated breath for the results of this "experiment," yes, world anchors fixed the problem.

    Thanks!
    Posted in: Minecraft Mods
  • 0

    posted a message on Railcraft 9.2.2.0
    Quote from CovertJaguar

    That setup should be fine.

    Your signal blocks may be too long and one end is being unloaded, although last time I checked it should still work even if the other end is unloaded.

    For the record, I doubt updating will help much. I haven't touched that code in ages.


    Hmm. I wonder if this odd behavior would stop if I drop world anchors by the problem block signals.

    Experiment time!!!
    Posted in: Minecraft Mods
  • 0

    posted a message on Railcraft 9.2.2.0
    Question:

    How do block signals maintain the info telling them which other signals they are paired to? I seem to have SOME (but not all) block signals that will react properly to a cart on the track (yellow if the cart is going away, red if cart coming towards you, etc)....then, for no apparent reason, suddenly forget its state. They'll go green, even though I'm looking *right at* the cart within the bounds of the paired block signals. Any additional changes to what goes on with the track (carts coming and going, etc) are now no longer recognized by these paired block signals.

    I think my Railcraft mod has Alzheimers. :P

    Oh, I've noticed that if I teleport to the *other* end of the paired block signals, they will register correctly for a bit...then go green and ignore any further events.

    I should note the following things:

    1. I'm still on Minecraft 1.2.5, because there are 2 fairly indispensible mods I'm using that are no longer maintained.
    2. There are paired tracks. They are separated by a width of 1, and each block signal is on the outside edge of the rails. To put it this way: Block signal > track > NOTHING > track > block signal. I have a sneaking suspicion this might be causing the problem, but I'm baffled as to why my signals work SOME of the time. Some paired signals are very reliable. Others are totally flaky. And yet others vacilate between working fine and not at all.

    Anyway, any help you can give would be awesome. I'd hate to think that I either (a) have to upgrade to MC 1.4.2 (there goes 2 mods that I'd really like to keep) or (B) completely rebuld the track.

    Those mods, btw, are Extruder and a mod that has additional lighting items (they're pretty, and I'd hate to have to go find all the places where I used them so I can replace them with something else). I'm also using Forge (of course) and Journey Map. No other mods.

    Thanks!
    Posted in: Minecraft Mods
  • 0

    posted a message on "Extruder"-type mod for 1.3.2?
    Nothing, huh?

    Bummer. :(
    Posted in: Requests / Ideas For Mods
  • 0

    posted a message on [1.5.2] The Car Mod v3.0.
    Quote from SilverSatin

    I dont have Forge i have modloader and the mod works nicely.

    I think this mod requires modloader as its mentioned in the OP.


    Yeah, I saw that. But I have mods that require Forge, and Forge's "Modloader" is *supposed* to be compatible with Risugami's Modloader. Guess it's Forge's problem. :(
    Posted in: Minecraft Mods
  • 0

    posted a message on Millénaire - NPC village - 16/09/18 : Millénaire 7 open beta
    Those of you getting ConcurrentModificationException crashes:

    It might help Kinniken nail down the cause if you gave more details other than WHAT you're running. I.e., what you're doing, where you're located, time of day, any Millenaire events going on, etc.

    For me, I've noticed (so far) that the ONLY time I get a CME crash is whenever there's an Active Millenaire village nearby.

    Anyone else able to verify that?

    I've had the Null Pointer Exception, too, but that seems to be random so far.
    Posted in: Minecraft Mods
  • 0

    posted a message on "Extruder"-type mod for 1.3.2?
    I'm looking for a mod that works like the Extruder object (see http://www.minecraft...mp-extruder-12/). I'm not sure when the current maintainer will have a chance to update, so I'm seeing what else is out there that works like this. I'm willing to entertain a different mod that will do something similar. It makes digging tunnels and building bridges, etc, a hundred times easier.

    Thanks!
    Posted in: Requests / Ideas For Mods
  • To post a comment, please .