• 0

    posted a message on Reika's Mods (Tech, WorldGen, Civilization, and more)
    Quote from dc2008»

    Got it; figured it out (or at least figured out what I need to do; the second-to-last room is a pain in the butt, I might just write a solver rather than try to do it by hand).


    Any possibility of a hint on what to do with the tape playback puzzle? I only see the three controls. I can see what the burst control does, and what the playback control does, but nothing seems to make the force fields passible and I can't figure out what the shift control does.


    This should be pretty obvious....


    Quote from Dampfhamm»

    But i do not find my mistakes. The extractor is under more than 16 blocks water.



    Then at least one of them is not a source block.


    Quote from laimbol»

    What can cause a high pressure turbine to just explode for "no reason"? (nothing could have broke any of the blocks, I think)

    too much steam buildup? (would make sense imo, since the steam in the pipes was at around 300,000 and rising. just tested in cm and i got a pipe to 800k+ and the pipe didn't explode . . .)


    weird chunk loading?


    Should a fully injected fusion reactor (with neutron reflectors) power 16 HP turbines?


    I used a backup before it exploded and just watched it, and it just blew up. . .
    (didn't see any signs of something breaking a block on it, and lube was "maxed")
    (on a semi unrelated note, hp turbine explosions are insanely laggy :I got 0 fps for 15 minutes nm 30 minutes later and it is still frozen, Oof)


    hm can steam injectors explode with too much steam? (though I would guess irl steam things would have "safeties" that "burst"/open if the pressure gets too high)




    Block removal is the only thing that can do so.

    Posted in: Minecraft Mods
  • 1

    posted a message on Reika's Mods (Tech, WorldGen, Civilization, and more)
    Quote from Ieldra2»

    I have to say, testing the spawning of CrC structures in a new pack is annoyingly time-consuming. Perhaps someone can help me with this one:


    I have the problem that in my pack, the Snowy Outpost spawns correctly in the same place, always, in a world with the same worldgen mods and the same seed, but only if I do worldgen normally by walking or flying by, or even when teleporting to the place. However, if I use the chunk pregenerator mod, the terrain is exactly the same except for spawned ore veins (spawned by Condensed Ores). Even villages are the same, except that the Snowy Outpost isn't there. I removed all mods except those that affect worldgen, as well as all structure spawning mods, and the outcome is exactly the same: with pregen, the Snowy Outpost is reliably not there, while if I just teleport there, it is reliably there.


    The thing is, all other overworld structures (excepting data towers where I don't know) reliably spawn regardless of whether it's pregen or not, so what the heck is this?


    Currently CC structure overworld locations depend on the order chunks are generated in. Likely players and pregen do that differently. The aforementioned upcoming changes will solve this.

    Posted in: Minecraft Mods
  • 0

    posted a message on Reika's Mods (Tech, WorldGen, Civilization, and more)
    Quote from laimbol»

    hm how do I unlink world rifts (CRC) in my inventory? they are linked to a critical thingy and I cannot just place them all and break them


    That is your only option.

    Posted in: Minecraft Mods
  • 0

    posted a message on Reika's Mods (Tech, WorldGen, Civilization, and more)
    Quote from dc2008»

    I’ve tried that in many different combinations


    Clearly not the right ones. :P

    Posted in: Minecraft Mods
  • 0

    posted a message on Reika's Mods (Tech, WorldGen, Civilization, and more)
    Quote from dc2008»

    Quote from Silfryi >>



    This worked, thanks! I am now able to get the shaft core to charge.



    However, I now have a different bug report about Tungsten Alloy Shaft Cores.


    When in the Magnetizing Unit, the shaft core shows accumulation of microTesla charge. However, when removed the charge disappears. This happens both (1) when the charged shaft core is removed via hopper and (2) when the charged shaft core is removed manually.


    The code looks fine; it has no errant "clear magnetism on invalid item" logic. In fact, it has no "Clear magnetism frmo item" logic at all.

    Posted in: Minecraft Mods
  • 1

    posted a message on Reika's Mods (Tech, WorldGen, Civilization, and more)
    Quote from Ieldra2»

    I am playing a modpack with Chromaticraft in it and I have the suspicion that the Snowy Outposts do not generate. There is a large expanse of snowy biomes - the equivalent of ice plains, mostly, about 100 by 150 chunks in size (in fact it's much larger but that's the area I have explored), and not a single Snowy Outpost in it. I don't think these structures are supposed to be *that* rare, and the pack has ATG, ClimateControl and BiomeTweaker in it. Is there a way I can determine if there is a problem? And if there is, a way to track it?

    All other ChromatiCraft structures and items appear correctly. There are the flowers that only appear in cold biomes, pylons and villages with failed casting structures.


    The structure gen is getting overhauled in the near-ish future.


    Quote from laimbol»

    Does anyone know if crc has a block that can harvest mushroom spreading type plants?


    Something like:

    min plants to keep in radius=??

    Anything over that value gets harvested.



    The scissorweed will probably work.

    Posted in: Minecraft Mods
  • 0

    posted a message on Reika's Mods (Tech, WorldGen, Civilization, and more)

    v26 has just been released.

    Posted in: Minecraft Mods
  • 0

    posted a message on Reika's Mods (Tech, WorldGen, Civilization, and more)
    Quote from th0masagus»

    I'm having trouble with beacons.


    Me and my servermates are trying to set up lumen beacons, but my beacon keeps going to my friend's, and his to mine. I am wondering if there is a way to make private beacons?


    No, and I do not see a good way to mark them as such, because in general restricting them to owner-only would mean that cooperation between players is impossible.



    Quote from th0masagus»

    Also, since I couldn't use beacons (I don't want to steal lumens), I made a lumen clarifier for my 2000-block multiaura chain. Can you clear up how those work?


    It (slowly) optimizes pathfinding.




    Is it lumen essence or ethereal luma?



    The former.

    Posted in: Minecraft Mods
  • 0

    posted a message on Reika's Mods (Tech, WorldGen, Civilization, and more)
    Quote from Kataiser9»



    The fluid is chroma, not lumen essence.


    Not anymore.

    Posted in: Minecraft Mods
  • 0

    posted a message on Reika's Mods (Tech, WorldGen, Civilization, and more)

    You have no idea how much rewriting this took....




    https://i.imgur.com/bVwH3XT.png

    https://i.imgur.com/S9PmTcd.png

    https://i.imgur.com/W5JFb8k.pnghttps://i.imgur.com/Kuqrpd7.png

    Posted in: Minecraft Mods
  • 1

    posted a message on Reika's Mods (Tech, WorldGen, Civilization, and more)
    Quote from Silfryi»

    Parallelize, don't pump more power into one machine. You'll be more efficient with your electrolyser power input that way. (Make three electrolysers and put one turbine and VDG on each.)


    It is important to realize that the VDG is one of the only machines for which that holds true at high power levels.

    Posted in: Minecraft Mods
  • 0

    posted a message on Reika's Mods (Tech, WorldGen, Civilization, and more)
    Quote from anwelti»



    i have done and i loads correct.


    i progress of CC i stuck at Personal Enhancement. We have ritual complex, choose the enhancement and start with elemental manipulator.

    The animation start with white circled glowing stripes but it dont charge the ritual table. We have check load of pylons and also crystal repeater connection with replace table with crystal storage loader and this works.


    Toptiercrafting is passed also.


    some tipps?



    For all colors?


    Quote from HuaN_Heru»

    Hello,


    Is this a good place for a bug report?. Anyways, I attempted to chop Mana beans of thaumcraft with the bedrock scythe from rotarycraft.

    When i chop mana beans of different types, it only drops the mana bean type i am using the scythe on.

    E.g. i have 10 ordo and 10 fire mana beans,

    I left click my scythe on a ordo mana bean --> i drop 20 ordo mana bean

    I left click my scythe on a fire mana bean--> i drop 20 fire mana bean

    The planted beans, instead, preserve the correct type


    Using the latest version, playing on a server



    Put that on the GitHub.

    Posted in: Minecraft Mods
  • 0

    posted a message on Reika's Mods (Tech, WorldGen, Civilization, and more)

    https://i.imgur.com/3CW9huI.png

    https://i.imgur.com/XI24cCQ.png

    https://i.imgur.com/xnoW6RR.png

    https://i.imgur.com/ttSlEac.png

    https://i.imgur.com/YEIzpiS.png

    Posted in: Minecraft Mods
  • To post a comment, please or register a new account.